« NAAR BLOGOVERZICHT
September 9, 2020

Hoe werkt Google Ads?

Google Ads is het advertentieplatform van Google voorheen gekend onder de naam Google AdWords. Omdat Google Ads in het begin vooral was gericht op Search, valt ook Google Ads onder de betekenis “SEA of Search Engine Advertising”. Er zijn nog andere SEA platformen zoals bijvoorbeeld: Bing Ads, maar Google is natuurlijk de meest dominante zoekmachine.

Hoe werkt Google Ads?

Na het maken van een Google Ads account kan je op één plaats al jouw online campagnes beheren voor Google Search, Display, Shopping en YouTube. Google Ads werkt op basis van een veiling waar de hoogste bieder de beste positie inneemt. Kort gezegd: hoe meer concurrentie, hoe hoger je bod moet zijn omdat er slechts een aantal plaatsingen beschikbaar zijn voor hetzelfde zoekwoord of dezelfde targeting.

Biedingen stel je in op basis van een CPC (kosten per klik) bod. Hiermee bepaal je hoeveel je maximum wil spenderen aan een klik. Zo neem je controle op je budget in de veiling.

Waarom is Google Ads belangrijk in een advertentiestrategie?

Google Ads met voorname Google Search is de enige advertentiemethode om mensen actief te bereiken wanneer ze online zoeken naar jouw producten of diensten. Vanzelfsprekend dat dit enorm veel voordelen met zich meebrengt. Zo breng je jouw bedrijf vindbaar op de momenten die belangrijk zijn.

Google Ads proberen?

Overweeg je om Google Ads op te starten? Plan een gesprek met onze gecertificeerde SEA marketeer en krijg antwoord op al je vragen.

Maak een afspraak